Köp & sälj båtar

Går du i köptankar, eller planerar du att sälja din båt? Då borde du läsa våra köp- och säljguider först. Där hittar du all information du behöver för att göra en riktigt lyckad försäljning och ett riktigt bra köp. 

Guide till att köpa båt 

I vår guide för att köpa båt hittar du allt du behöver veta inför båtköpet. Vilka garantier har du som köpare, vad borde du tänka på och hur löser du finansieringen?

Det här och mycket mer besvaras i den utförliga guiden, som inte tar mer än 5 minuter att läsa. 

Guide till att sälja båt 

Om intresset har falnat, eller om du bara är sugen på något nytt, kan det vara aktuellt att sälja båten. I vår guide till båtförsäljningar hittar du all information om hur du bäst går till väga för att göra det. 

Där hittar du förutom information om annonseringsplatser även råd om hur du förbereder din båt inför visning och hur du bäst tar bilderna till annonsen. 

Kolla runt hos din närmaste omgivning 

Innan du köper eller säljer en båt kan det löna sig att kolla runt bland personer i din omgivning. Har du exempelvis möjlighet att köpa en båt som du redan på förväg vet är välskött och inte har några större problem från någon du litar på är det ett drömläge du inte vill missa.

OBS! Att köpa eller sälja något till sina vänner eller familj medför alltid en risk för infekterade konflikter. Om du gör det, var alltid helt uppriktig med skicket och vilka förväntningar de kan ha på varan. 

Ibland kan det även vara en bra idé att sälja en båt till en kompis eller släkting. Problemet här är risken att något går sönder, vilket kan leda till dispyter mellan köpare och säljare. Eftersom man ogärna vill hamna i denna typ av konflikter med sina närstående manar vi till försiktighet just vid försäljning.