Båtägande

Är du en av dom som äger en av de cirka en miljon fritidsbåtarna runtom i landet? I få länder är båtägandet och båtlivet så utbrett som Sverige, vilket gör att gemenskapen är väldigt stor och välkomnande. 

Här finner du förutom en generell ägarguide även en guide över olika motorer och en lättare guide över förvaring av båten och båtmateriel. 

Guide till båtägande 

Vad innebär det egentligen att vara båtägare? Och vad bör man tänka på? Det och mycket mer har vi sammanställt i vår guide till båtägande.

Vi hoppas att den ska vara riktigt användbar för dig och att den kan hjälpa dig i ditt båtägande. 

Guide över båtmotorer 

Motorn är vanligtvis den enskilt dyraste delen på en båt, åtminstone för motorbåtsägaren. Av den anledningen har vi sammanställt en guide över båtmotorer där du kan ta del av grunderna i båtmotorer och dess funktioner på ett lätt sätt. 

Guide över förvaring 

Förvaring är en extremt viktig del av båtägandet. Kapell och motorer kan ta mycket skada av felaktig förvaring, vilket i förlängningen kan bli en väldigt dyr affär. 

I vår guide kan du läsa om grunderna i förvaring av flera viktiga båtdelar. Vi rekommenderar dig dock att även läsa mer avancerad dokumentation från respektive tillverkare, alternativt att du betalar för tjänsterna hos ett lokalt varv för att inte riskera onödig skada på din egendom.