3 tips för att göra båtlivet bekvämare

Båtlivet är en fröjd, eller är det verkligen det? I nästan alla förhållanden är båtlivet både friskt och härligt, men är man ute på längre turer kan det även bli påfrestande och obekvämt.

Här är våra bästa tips för att du ska få ett så bekvämt båtliv som möjligt.

1. Ta med dig tält och luftmadrasser

Planerar du att göra en längre seglats eller båttur kan det vara klokt att ta med både tält och luftmadrasser. Även om du har en stor båt med väl tilltagna kojplatser kan livet på båten vara påfrestande.

Om du tar med dig tält och luftmadrasser har du möjligheten att även sova över på öar och skär, något som kan vara en trevlig omväxling. Självklart får du inte heller glömma grillen.

Tänk på! Ska du tälta eller grilla – se till att inte elda på stenhällen och inte skräpa ner i skärgården.

2. Ha en internetanslutning för längre resor

Har du barn eller jobbar du egentligen hemifrån? Oavsett vilken situation du befinner dig i bör du överväga att ta med en provisorisk internetanslutning. För det syftet kan ett mobilt bredband fungera bra.

Med ett mobilt bredband har du tillräckligt med internet för att titta på en film eller kolla mejlen om så krävs. Du kanske är orolig för att det ska minska friluftskänslan, men det kan det vara ett bra sätt att inte bli uttråkad på kvällarna.

Tips! Ska du köpa ett mobilt bredband kan du surfa in på Mobiltbredband.se och deras guide till det bästa bredbandet på semestern.

3. Investera i bra madrasser för båten

Som det första tipset kanske avslöjade är bekvämligheten inte alltid den högsta i mindre båtar. Ett sätt att göra det betydligt trevligare att sova under däck är att investera i riktigt bra madrasser och sängkläder för din kojplats.

Har du begränsat med kojplatser kan du även undersöka möjligheten att lägga en madrass direkt på durken. Bortsett från kluckandet mot kölen är det oftast en minst lika bekväm plats.